Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Noord-Korea.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Noord-Korea.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Noord-Korea.

 

vlag van noordkorea

 

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Noord-Korea.

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Noord-Korea.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Noord-Korea. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Noord-Korea is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Noord-Korea is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Noord-Korea.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Een vaccinaite tegen Japanse encefalitis is in bepaalde gevallen aangeraden. Raadpleeg je geneesheer voor advies.
In Noord-Korea komt malaria voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)