Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Mongolië.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Mongolië.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Mongolië.

 

vlag van mongolie

 

Geen verplichte vaccinaties voor Mongolië. 

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Mongolië.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Mongolië. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Mongolië is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Mongolië is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Mongolië.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheidmeningitis en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer. Vaccinatie tegen tekenencefalitis is aangeraden als je vaak in bosrijk gebied gaat wandelen of je in een natuurgebied bevindt.