Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Maldiven.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Maldiven.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Maldiven.

 

vlag van malediven

 

Maldiven heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Maldiven binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Malediven.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Maldiven. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Maldiven is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Malediven is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Malediven.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B en buiktyfus aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.