Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kirgizië.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kirgizië.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Kirgizië.

 

vlag van kyrgyzstan

 

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Kirgizië.

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Kirgizië.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Kirgizië. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Kirgizië is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Kirgizië is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Kirgizië.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Vaccinatie tegen tekenencefalitis is aangeraden, als je je vaak in de natuur bevind.
In het zuiden van het land komt malaria voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)