Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kazachstan.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kazachstan.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Kazachstan.

 

vlag van kazachstan

 

Kazachstan heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Kazachstan binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Kazachstan.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Kazachstan. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Kazachstan is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Kazachstan is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Kazachstan.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.