Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Indonesië.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Indonesië.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Indonesië.

 

vlag van indonesie

 

Indonesië heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Indonesië binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Indonesië.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Indonesië. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Indonesië is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Indonesië is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Indonesië.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Een vaccinaite tegen Japanse encefalitis is in bepaalde gevallen aangeraden.
Malaria komt voor op Indonesië, behalve Bali. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)