Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor de Filipijnen.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor de Filipijnen.

Verplichte vaccinatie voor een vakantie op de Filipijnen.

 

vlag van filippijnen

 

Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je de Filipijnen binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. Naast deze maatregel zijn er geen verplichte vaccinaties.

 

Aanbevolen vaccinatie voor een vakantie op de Filipijnen.

 

- Hepatitis A komt vaak voor op de Filipijnen. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- De Filipijnen zijn een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- De Filipijnen zijn een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie op de Filipijnen.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Een vaccinaite tegen Japanse encefalitis is in bepaalde gevallen aangeraden.
Malaria komt voor op de Filipijnen. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)