Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Brunei.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Brunei.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Brunei.

 

vlag van brunei

 

Brunei heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Brunei binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Brunei.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Brunei. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Brunei is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Brunei is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Brunei.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B en buiktyfus aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Een vaccinaite tegen Japanse encefalitis is in bepaalde gevallen aangeraden.