Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Sao Tomé en Principe.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Sao Tomé en Principe.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Sao Tomé en Principe.

 

vlag van sao tome en principe

 

Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht in Sao Tomé en Principe. Ook is een cholerastempel verplicht.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Sao Tomé en Principe.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Sao Tomé en Principe. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Sao Tomé en Principe is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Sao Tomé en Principe is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Sao Tomé en Principe.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheidmeningitis en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
In Sao Tomé en Principe komt malaria voor. Het is aangeraden om malariapillen in te nemen. Ook kan je best voorzorgen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)