Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Marokko.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Marokko.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Marokko.

 

vlag van marokko

 

Marokko heeft geen echte verplichte vaccinaties.

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Marokko.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Marokko. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Marokko is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Marokko is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Marokko.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
In de steden komt malaria niet voor, enkel in enkele afgelegen oasen. Je kan hier best maatregelen tegen nemen als je oasen bezoekt. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.)