Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kaapverdië.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Kaapverdië.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Kaapverdië.

 

vlag van kaapverdie

 

De Kaapverdische eilanden hebben geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Kaapverdië binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Kaapverdië.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Kaapverdië. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- de Kaapverdische eilanden zijn een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- de Kaapverdische eilanden zijn een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Kaapverdië.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheid en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
Op de Kaapverdische eilanden voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)