Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Gambia.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Gambia.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Gambia.

 

vlag van gambia

 

Gambia heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Gambia binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. Ook is een cholerastempel verplicht.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Gambia.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Gambia. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Gambia is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Gambia is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Gambia.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus, hondsdolheidmeningitis en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
In Gambia komt malaria voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)