Hoofdpagina > Reizigers > Japanse encefalitis

Japanse encefalitis

Wat is Japanse encefalitis?


Japanse encefalitis is een infectieziekte met neurlogische verschijnselen. Overdracht vindt vooral plaats door de nachtactieve mug. Varkens en wilde vogels zijn dragers van de ziekte, maar kunnen mensen niet besmetten.

 

Wat zijn de symptomen?

 

De symptomen kunnen variëren van griep tot een ernstige hersenontsteking met hoge koorts, epileptische aanvallen, Verlamming en uiteindelijk zelfs coma en sterfte.

 

Waar kan men de ziekte oplopen?

 

De ziekte komt vooral voor in het Oost-Azië, in niet stedelijk gebied. Laat u vaccineren als je verblijft op het platteland of als je meer dan 6 maand in een risicogebied bent.Gebieden waar japanese encephalitis voorkomt.

Hoe Japanse encefalitis voorkomen.

 

Draag kleding met lange mouwen en lange pijpen. Gebruik ook anti-muggen creme met DEET (Dit is een insectenwerende organische verbinding.) Dit is een goede anti-muggen creme. Slaap onder een muskietennet want de muggen die Japanse encefalitis overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Dit is een degelijk muskietennet.

 

Inenting tegen Japanse encefalitis.

 

De vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit 2 inentingen. Tussen deze 2 injecties zit 4 weken. Je begint best 6 week voor je vertrek met de vaccinatie. Voorlopig is de berschermingsduur nog niet bekend. Het is dus aangeraden om je om de 2 jaar opnieuw te laten vaccineren als je terug op reis gaat naar een risicogebied.