Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Trinidad en Tobago.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Trinidad en Tobago.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Trinidad en Tobago.

 

vlag van trinidad en tobago

 

Trinidad en Tobago hebben geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Trinidad en Tobago binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. Vaccinatie tegen gele koorts is aangeraden voor Trinidad

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Trinidad en Tobago.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Trinidad en Tobago. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Trinidad en Tobago zijn een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Trinidad en Tobago zijn een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Trinidad en Tobago.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen buiktyfus en hondsdolheid aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.