Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Colombia.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Colombia.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Colombia.

 

vlag van colombia

 

Geen

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Colombia.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Colombia. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Colombia is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Colombia is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

- Vaccinatie tegen gele koorts is aangeraden.(niet nodig voor de Andes)

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Colombia.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus en hondsdolheid aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
In Colombia komt malaria voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)