Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Vanuatu.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Vanuatu.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Vanuatu.

 

vlag van vanuatu

 

Geen

 

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Vanuatu.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Vanuatu. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Vanuatu is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Vanuatu is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Vanuatu.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B, buiktyfus en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.
In Vanuatu komt malaria voor. Je kan hier best maatregelen tegen nemen. Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen. Ook muggenmelk met DEET is aangeraden. (Dit is een goede anti-muggen creme.) Slaap onder een muskietennet want de muggen die malarie overbrengen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. (Een goede muskietennet kan je hier kopen)

 

Meer informatie over vaccinaties en inentingen in Oceanië

Klik op de paarse cirkel of op de naam van het land. Je wordt dan doorgestuurd naar een pagina met meer informatie over vaccinatie en inentingen in dat land.

 

 

Australië Federale Staten van Micronesia - Fiji - Kiribati - Marshalleilanden - Naoero - Palau - Papoea-Nieuw-Guinea

Salomonseilanden - Samoa - Tonga - Tuvalu - Vanuatu