Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor de Federale Staten van Micronesia.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor de Federale Staten van Micronesia.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Micronesia.

 

Geen

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Micronesia.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Micronesia. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Micronesia is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Micronesia is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Micronesia.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen hepatitis B en tuberculose aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.

Meer informatie over vaccinaties en inentingen in Oceanië

Klik op de paarse cirkel of op de naam van het land. Je wordt dan doorgestuurd naar een pagina met meer informatie over vaccinatie en inentingen in dat land.

 

 

Australië Federale Staten van Micronesia - Fiji - Kiribati - Marshalleilanden - Naoero - Palau - Papoea-Nieuw-Guinea

Salomonseilanden - Samoa - Tonga - Tuvalu - Vanuatu