Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Saint Vincent en de Grenadines.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Saint Vincent en de Grenadines.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines.

 

vlag van saint vincent en grenadines

 

 

Saint Vincent en de Grenadines heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Saint Vincent en de Grenadines binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Saint Vincent en de Grenadines. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Saint Vincent en de Grenadines zijn risicogebieden voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Saint Vincent en de Grenadines zijn risicogebieden voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Saint Vincent en de Grenadines.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.