Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Dominica.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Dominica.

Verplichte vaccinaties voor een vakantie in Dominica.

 

vlag van dominica

 

Dominica heeft geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Dominica binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. (ook bij een overstap op het vliegveld van een gele koorts land!)

 

Aanbevolen vaccinaties voor een vakantie in Dominica.

 

- Hepatitis A komt vaak voor in Dominica. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Dominica is een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Dominica is een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Dominica.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.