Hoofdpagina > Landen > Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Antigua en Barbuda.

Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig voor Antigua en Barbuda.

Verplicht vaccinatie voor Antigua en Barbuda.

 

vlag van antigua en barbuda

 

Antigua en Barbuda hebben geen echte verplichte vaccinaties, maar vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je, zeven dagen voordat je Antigua en Barbuda aankomt, in een gele koorts land bent geweest.

 

Aanbevolen vaccinatie voor Antigua en Barbuda.

 

- Hepatitis A komt vaak voor op Antigua en Barbuda. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt.  

- Antigua en Barbuda zijn een risicogebied voor tetanus, difterie en kinkhoest. Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt, maar doordat je als kind meestal al eens bent gevacineerd is een dag voor vertrek ook nog mogelijk.  

- Antigua en Barbuda zijn een risicogebied voor polio(poliomyelitis) Het is dan ook aangeraden om je te laten inenten. Het is mogelijk om dit te laten doen 1 à 2 weken voor je vertrekt. Meestal wordt de polio vaccinatie samen gegeven met vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoest.

 

Niet noodzakelijke inentingen voor een vakantie in Antigua en Barbuda.

 

Bij een verblijf langer dan 3 maand is vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Ook bij het bezoek van bepaalde gebieden kan een vaccinatie noodzakelijk zijn. Vraag meer raad aan je geneesheer.